Κύπρος – Εκπαίδευση στη βιωματική τεχνική του Focusing - Ελληνικό Κέντρο Focusing

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ „FOCUSING“

Cyprus – Focusing Course – Level I – II

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (ΚΣΠΨΣ) (http://www.capcpc.org) σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Focusing διοργανώνουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην βιωματική τεχνική του Focusing.

Το Focusing (‘διαδικασία εστίασης’) αναπτύχθηκε από τον Eugene GENDLIN που ήταν συνοδοιπόρος του Carl Rogers. Η προσέγγιση και η τεχνική της βασίζονται στην πεποίθηση, πως το σώμα μας ενέχει υπόρρητα την δική του γνώση και ευφυΐα. Μας διδάσκει συνεπώς τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σ’ αυτήν ακριβώς την σωματική γνώση, βασιζόμενοι στις αρχές της προσωποκεντρικής προσέγγισης, δηλαδή με μία ‘παρουσία’ που αποπνέει σεβασμό, ενσυναίσθηση, αποδοχή και αυθεντικότητα, μακριά δηλαδή από ερμηνείες και κριτική. Μέσα από συγκεκριμένα βήματα μαθαίνουμε να ακολουθούμε μια βιωματική διαδικασία επικέντρωσης στο σώμα, με στόχο την αποκωδικοποίηση των πληροφοριών και νοημάτων που αυτό φέρει αναφορικά με ένα θέμα, ένα πρόβλημα ή με μια κατάσταση που ζούμε.

Σε ποιους απευθύνεται:

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας (το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί, συμπληρωματικά και ενισχυτικά στο ήδη υπάρχον πλαίσιο της εργασίας τους), καθώς και σε επαγγελματίες από το χώρο της εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων, καλλιτεχνών, κ.λπ. Δηλαδή απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την Focusing-βιωματική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, τη βιωματική εκπαίδευση, τη διαμεσολάβηση, την διαπροσωπική επικοινωνία και τη διευκόλυνση ομάδων, τη διαχείριση του άγχους κ.λπ. αλλά και την προσωπική τους ανάπτυξη.

Πιστοποίηση:

Το πιστοποιητικό ως «Focusing –συνοδός» χορηγείται από το Διεθνές Ινστιτούτο Focusing της Νέας Υόρκης (TIFI) μετά από την προτροπή και συναίνεση του Ελληνικού Κέντρου Focusing (EAPTI, PCE, WAPCEPC, ΕΕΨΕ).

Εκπαιδεύτρια:

Σοφία Παπουτσή

Κοινωνική Λειτουργός, ΜΑ στην Κοινωνιολογία και την Συμβουλευτική,
Κάτοχος ECP, Προσωποκεντρική και Focusing-βιωματική Ψυχοθεραπεύτρια,
Focusing Εκπαιδεύτρια
0 Comments

Leave a reply

©2023 European Focusing Association (EFA).

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?